Foredrag

Foredrag om ordblindhed

“At finde vej i livet som ordblind”

“Hvad står der?” er titlen på bogen, som handler om mit liv som ordblind. Bogen hedder sådan, fordi det er det spørgsmål, jeg i mit liv oftest har stillet. Læs mere om bogen her.

Jeg er ordblind, og det betyder, at jeg ikke altid har kunne eller kan læse det, der for andre er åbenlyst. Det kan der komme sjove, pinlige og frustrerende oplevelser ud af. Det er blandt andet noget at det, jeg vil fortælle om i mit foredrag “At finde vej i livet som ordblind.”

Jeg fortæller også om, hvordan det er gået til, at der er kommet en bog ud af mine erfaringer med at være ordblind og alle overvejelserne omkring det at udgive en bog.

Jeg vil fortælle om, hvordan jeg har kæmpet hele mit liv og ydet mit allerbedste i skolen uden nogensinde at lære at læse og skrive på almindeligvis. 

Ordblindheden førte til nederlag, ensomhed og afmagt. Men med IT-hjælpemidler, hvor jeg læser med ørene og skriver med munden, vendte jeg det til selvstændighed, succes og egen virksomhed. Min vision er, at alle ordblinde skal kende til og kunne bruge IT-støtte til læsning og skrivning.

Foredraget “At finde vej i livet som ordblind” giver inspiration til og håb for at kunne lykkes i livet og i uddannelsessystemet til de mange ordblinde, hvis historier minder om min.

Få et foredrag der passer til jer

Mine foredrag er altid tilpasset den givne målgruppe. Min erfaring er, at det kan være rigtig udbytterigt at samle ordblinde elever, deres forældre og lærere til samme foredrag. Dette kan give en fælles ramme at arbejde videre ud fra.
Ligeledes er min erfaring, at mine foredrag også er givtige for folk, der ikke i forvejen kender til eller ved noget om ordblindhed. Tilbagemeldingerne er, at de er blevet klogere på ordblindhed.

Hvis du er nysgerrig på, hvad andre synes om at deltage i min undervisning eller foredrag om ordblindhed, kan du klikke her.

Desuden kan jeg holde foredrag om og undervise i emner som:

  • Hvordan ordblinde bedst inkluderes i klassen
  • Hvordan det er at være ordblind og bruge kompenserende hjælpemidler
  • Hvilke IT-hjælpemidler (programmer, App’s, smartphones mv.) der er mest hensigtsmæssige i forskellige situationer

Hvis I har nogle ønsker, så ring eller skriv meget gerne, så finder vi ud af det.

Kontakt Hjælp til Ord

Til toppen